Reggaeton-artisten Nicky Jam och hiphop-legendaren Will Smith är båda två med på den officiella VM-låten Foto: TT

Will Smith och Nicky Jam gör officiella låten till fotbolls-VM

Uppdaterad
Publicerad

Amerikanerna Will Smith och Nicky Jam är tillsammans med den albanska sångerskan Era Istrefi artisterna bakom den officiella låten till fotbolls-VM 2018. Detta enligt flera amerikanska medier.

Producenten DJ Nelson uttalade sig nyligen om saken i tidskriften Vibes nätupplaga, och det med tydlighet:

- Nicky Jam och Will Smith producerar den nya ”copa de fútbol”, och de gör det tillsammans. De gör den här stora låten, och det är bara så galet, sade DJ Nelson i en intervju med Vibe.

Will Smith lade på tisdagen ut en bild på Instagram där han står och håller om artistkollegan Nicky Jam tillsammans med en fotboll. Som text till bilden har Will Smith bland annat markerat med hashtaggen #WorldCup

Jobbade i Budapest

Reggaeton-stjärnan Nicky Jams manager ska i en intervju i colombiansk radio ha bekräftat att Jam och Smith varit i Budapest för att färdigställa sitt gemensamma alster.

På låten uppges även den 23-åriga sångerskan Era Istrefi, från Albanien, medverka. Någon officiell bekräftelse, än mindre låttitel, finns dock i nuläget.

Verket uppges vara producerat av Diplo och väntas bli presenterat fredag 25 maj.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.