Foto: SVT

Zara Larsson: ”Jag bor fortfarande hemma”

Uppdaterad
Publicerad

Zara Larsson har slagit igenom som världsartist. Men hon bor fortfarande hemma hos sina föräldrar och betalar inga räkningar.

– Om jag hade haft tillgång till alla pengar så hade det blivit väldigt mycket nöjen, säger hon i SVT:s ”Skavlan”.

Sångerskan inledde sin karriär redan som tioåring, i dag är hon 19 år. Schemat är fullsmockat och hon är sällan ledig – hon lever två dagar i taget.

– Jag älskar det jag gör, men jag är en sådan person som inte har koll på någonting. Jag har inte koll på mitt liv och det tycker jag är underbart, säger hon med glimten i ögat.

Hon bor fortfarande hemma hos sina föräldrar, som sköter räkningarna.

– Det enda jag spenderar pengar på är nöjen och om jag hade haft tillgång till alla pengar så hade det blivit väldigt mycket nöjen, säger hon.

Men det finns också saker som känns viktiga att lätta på plånboken för. Nyligen köpte hon en lägenhet till sin farmor.

– Sådana grejer känns ju värt att lägga pengarna på.

Krockade i Klaratunneln

Sångerskan har inget körkort för bil, men väl ett moppekörkort. Ibland går det inte riktigt som hon har tänkt sig i trafiken. En gång krockade hon i Klaratunneln i centrala Stockholm, men som tur var var det sent på kvällen och lite trafik.

– Det var inga bilar ute och jag hade haft mitt körkort i en dag. Jag skulle hem och visste inte riktigt vart jag skulle.

Tyvärr körde hon in i fel tunnel.

– Jag åkte in och började köra i högerfilen, så kommer det någon i min fil och börjar tuta. Och sedan kommer en annan bil, vi frontalkrockar, då inser jag att jag är i fel tunnel. Men det gick ju väldigt bra, det hade kunnat sluta olyckligt.

Länkade till porrsajt

Zara Larsson är mycket aktiv på sociala medier, programledaren Fredrik Skavlan liknar henne med USA:s nye president Donald Trump.

Men det finns en tweet hon ångrar, ett inlägg hon gjorde efter att ha sett filmen ”Fifty shades of grey”. I samband med det råkade hon länka till en porrsajt.

– Det är den enda grejen som jag varit tvungen att ta bort.

”Skavlan” sänds i SVT1 klockan 21 på fredagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.