Artisten Zara Larsson. Foto: TT

Zara Larsson om Melander: ”Jättekul att se”

Uppdaterad
Publicerad

Skådespelaren och komikern Sven Melander har hyllats för sin videblogg, där han stöttar Zara Larsson.

Nu kommenterar stjärnskottet själv: ”Det gör att man kan glömma bort de här som håller på” säger hon till Café.

”Det är en fullständig gåta att en oroväckande stor del av svenska män kastar sig över Zara Larsson. Som om det inte finns något annat att bli förbannad över”, säger Sven Melander i videon som överösts med positiva kommentarer.

I en intervju med Café berättar Zara Larsson nu själv om sin reaktion på backningen från Melander.

– Det var jättekul att se, säger hon.

– Det finns folk som kommer att hata, men det finns dubbelt så många som ställer sig bakom och kommer stötta och det gör mig så mycket starkare. Och det gör att man kan glömma bort de här som håller på.

”Varför fokuserar ni på hur jag uttrycker mig?”

Hon kommenterar anklagelserna om ”manshat”, och vill att folk hellre ska uppmärksamma sommarens övergrepp och trakassier på festivaler.

– När folk frågar ”Vad, hatar du alla män?”… Alltså vad spelar det för roll? Varför är det en fråga, varför lägger man fokuset där i stället för på de här våldtäkterna på Bråvalla till exempel? Varför fokuserar ni på hur jag uttrycker mig? frågar hon retoriskt.

– Det är inte viktigt. Men det blev en större diskussion. Men sen går andra in, och folk börjar diskutera, och då blir det ju större än mig, och då kanske det mer blir en debatt om våldtäktskulturen och då är jag väl glad att jag har startat en diskussion.

Hon ser generellt postivit på att kända personer visar vilka värderingar de har.

– Personligen tycker väl jag att om du har en kanal kan du väl lika gärna skriva något positivt och bra på den. Men det är ju ingen skyldighet som folk har, men varför inte? säger Zara Larsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.