Rennie Mirro, Hanna von Spreti och Karl Dyall gjorde huvudrollerna i ”Flashdance” på Chinateatern 2014. Nu ställs den planerade musikalturnén in. Foto: Jessica Gow / TT

Musikalturnén ”Flashdance” ställs in

Uppdaterad
Publicerad

Det blir ingen musikalturné med ”Flashdance” nästa år. Föreställningen som baseras på den klassiska 80-talsfilmen ställs in.

Musikalturnén ”Flashdance” skulle ha haft premiär i Linköping i februari nästa år men i dag kom beskedet från arrangören Live Nation — hela turnén är inställd.

 – En av de andra faktorerna är att intresset kring biljettförsäljningen inte har uppnått våra förväntningar, säger Kim Halling till Sydsvenskan, och pekar också på att en del europeiska datum för musikalen har runnit ut i sanden.

Inga nya datum inplanerade

Musikalen bygger på 80-talsfilmen med samma namn och har tidigare spelats i Stockholm och Göteborg. I huvudrollerna för den planerade turnén skulle vi ha sett Karl Dyall och Hanna von Spreti.

Inga nya datum är inplanerade, skriver arrangören i pressmeddelandet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.