Bill Withers. Foto: Reed Saxon/TT

Musikern Bill Withers är död

Uppdaterad
Publicerad

Den trefaldigt Grammybelönade musikern Bill Withers har avlidit till följd av hjärtproblem, det skriver flera internationella medier. Bill Withers är mest känd för låtar som Ain't no sunshine, Lean on me och Lovely Day som hyllats av en stor publik.

Den amerikanske soulmusikern Bill Withers somnade in under måndagen till följd av hjärtproblem, det meddelar musikerns familj i ett uttalande, enligt The Guardian.

”Hans musik kommer för alltid att tillhöra den här världen. I dessa svåra tider ber vi att hans musik kan ge både tröst och underhållning”, skriver familjen i uttalandet, enligt The Guardian.

William Harrison ”Bill” Withers föddes 1938 och var aktiv inom Soul- och R&B-genren i USA från 1960-talet till mitten på 1980-talet. Han stod bakom låtar som Lean on me och Lovely Day. Han slog igenom 1971 med sin debutsingel Ain't No Sunshine från albumet Just as I am som resulterade i den första av totalt tre Grammys som han belönades med under sin livstid.

2005 valdes Bill Withers in i Songwriters Hall of Fame och tio år senare i Rock and Roll Hall of Fame.

Han blev 81 år gammal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.