Foto: Mojang/TT

Musikfestival anordnas inuti spelet Minecraft

Uppdaterad
Publicerad

Produktionsbolaget Rave Family arrangerar en musikfestival i det populära spelet Minecraft. Några av electronikamusikens främsta namn uppträder under festivalen Electric Blockaloo, skriver NME.

Coronapandemin ställer krav på kreativa lösningar för att kulturaktörer fortsatt ska kunna nå ut till sin publik och många evenemang flyttar därför ut på nätet.

En av de senaste i raden av kulturhändelser som man kommer kunna ta del av online är musikfestivalen Electric Blockaloo som kommer äga rum i spelet Minecraft, det rapoorterar NME.

Deltar via mobiltelefon och spelkonsol

Den 25 till 28 juni kommer artister som Diplo, A-Trak, Claude VonStroke, ZHU, Claptone uppträda under festivalen som produktionsbolaget Rave Family är initiativtagare till.

Intäkterna från festivalen fördelas mellan initiativtagarna och artisterna, medan besökarna deltar via sina mobiltelefoner, datorer och spelkonsoler.

Det här är inte första gången spelningar arrangeras i Minecraft. Den 11 april i år ägde musikfestivalen Nether meant rum med band som American Football, Anamanaguchi, Baths, Hana med flera, något som Kulturnyheterna tidigare har rapporterat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.