Musikhjälpen 2020 till Norrköping

Publicerad

Det blir Norrköping som står som värd för årets upplaga av Musikhjälpen. Trots att arrangemanget kommer att anpassas efter coronarestriktionerna som råder var det aldrig tal om att inte genomföra Musikhjälpen, säger projektledaren Karl-Johan Paulsson:
– I år känns Musikhjälpen kanske viktigare än någonsin

Mycket kommer att vara sig likt när årets upplaga av Musikhjälpen drar i gång. Insamling till ett än så länge hemligt ändamål står i fokus, radio- och tv-sändningarna kommer att pågå dygnet runt och artister och andra gäster kommer att dyka upp.

Men en skillnad är att området kring glasburen, som placeras på Gamla torget i Norrköping, ska vara folktomt av säkerhetsskäl, med anledning av coronarisken.

”Inte likadant som tidigare”

-Vi tänker att folk förstår och anpassar sig och hjälper oss i detta. Samtidigt måste vi anpassa området för att kunna garantera säkerheten. Vi kommer att göra tv och radio från ett slutet område, det kommer inte att se likadant ut som tidigare år, säger Paulsson.

-Men vi planerar att bjuda in Norrköpingsbor som engagerar sig i mindre grupper vid olika tidpunkter för att delta i sändningen.

Musikhjälpen har sedan många år tillbaka redan en stark närvaro på nätet, där en stor del av publikengagemanget äger rum. Omställningen blir därför inte så stor, enligt Karl-Johan Paulsson.

”Viktigare än någonsin”

Att ställa in arrangemanget på grund av coronapandemin var det heller aldrig fråga om.

-Arbetet både med Norrköping som värdstad påbörjades innan pandemin var ett faktum i Sverige. Både vi och Norrköpings kommun och alla som har arbetat med det här har varit fast beslutna om att Musikhjälpen i år kanske känns viktigare än någonsin att genomföra, inte minst med tanke på insamlingsdelen som är Musikhjälpens kärna, säger han.

-Gemensamt har vi alla haft målsättningen att på ett eller annat sätt lyckas genomföra detta säkert.

Musikhjälpen direktsänds i sin helhet i P3 och på SVT Play, och delvis i SVT2, 14–20 december.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.