Britney Spears. Foto: TT

Nu blir Britney Spears liv feministisk show

Uppdaterad
Publicerad

Britney Spears liv blir pjäs i Turteaterns kommande uppsättning ”Britney”. Målsättningen är en feministisk show som tar Las Vegas till Kärrtorp, en föreställning som likt sin huvudperson ”både underhåller och utmanar”.

Det är Turteatern i Stockholm med regissören Py Huss Wallin som i höst sätter upp en pjäs om oo-talets stora popstjärna, skriver Dagens Nyheter. Tanken föddes när Wallin i november såg Britney Spears show i Las Vegas. Nu vill regissören fånga sångerskans komplexa resa från 90-talets blandning av Disneyklubben och lättklädd sångerska, via den ofta hånade kollapsen till hur Britney under de senaste åren blivit både en feminist- och gayikon.

– Hon har bitvis varit en docka för industrin, men hade aldrig uthärdat utan en egen agenda. Vi har förväntningar på att hon som kvinnlig artist ska vara politisk och uttalad feminist som Beyoncé och Taylor Swift, men hon gör vad killar alltid har gjort och bara lever sitt liv. Som Lady Gaga sa: hon lärde oss alla att vara orädda. Hon störtade in i branschen och överlevde, säger Py Huss Wallin till tidningen.

För att gestalta sångerskans brokiga liv och personlighet kommer minst sex olika skådespelare gestalta popstjärnan.  

Turteaterns pjäs ”Britney” har premiär i Kärrtorp den 5 november.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer