Fotografiska blir en av spelplatserna för Stockholm Art Week.

Ny konstfestival i Stockholm

Uppdaterad
Publicerad
Stockholm får ytterligare en kulturfestival. Den här gången står konsten i fokus.

Stockholm Art Week arrangeras för första gången i mitten av februari. Konstfestivalen är ett samarbete mellan några av stadens största museer och galleridrivna konstmässor, till exempel mässan Market som arrangeras av 42 gallerier från hela Norden. 

– Inspirationen kommer från andra städer, jag har rest mycket och sett liknande konstmässor i New York och Basel. Målet är att genom de här mässorna få hela staden att leva upp och att andra kulturevenemang hakar på. Det var något jag kunde se i de andra städerna, säger initiativtagaren Joanna Sundström

Mässor där konst är till salu verkar vara navet i festivalen. Samtidigt finns det andra arrangemang som kulturveckor och kulturnätter som är helt gratis. Vem är festivalen till för – konstsäljarna eller besökarna?

– Den är till för alla. Det som är bra med den här typen av arrangemang är att det blir så mycket kring-aktiviteter och många av dem kommer att vara gratis. Det är inte bara mässor utan också flera stora museer, till exempel Waldemarsudde, Fotografiska, Liljevalchs och Moderna museet. En del av dem kommer ha gratis entré vissa dagar, säger Joanna Sundström.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer