Ny kritik mot Fotografiska: ”Jag blev helt förkrossad”

Uppdaterad
Publicerad

Den internationellt kända fotografen Mary Ellen Mark säger att hon också blev lovad en utställning – men att fotografiska backade.

Kulturnyheterna har de senaste dagarna rapporterat om att flera svenska fotografer känner sig lurade efter att de blivit lovade utställningar på Fotografiska museet i Stockholm, utställningar som inte blivit av.

Men det är inte bara svenska fotografer som känner sig illa behandlade av Fotografiska. Nu säger den kända amerikanska fotografen Mary Ellen Mark att hon råkat ut för samma sak. Mary Ellen Mark har bland annat fotat för Life Magazine och The New Yorker. Hon menar att hon blev lovad en utställning – som sedan avblåsts av Fotografiska.

Fotografiska får kritik

– Helt plötsligt ställde de in min utställning i juni. Jag blev helt förkrossad, jag hade verkligen sett fram emot den, säger mary Ellen Mark till Kulturnyheterna.

Fotografiska menar att man inte haft något avtal med fotografen.

– Vi har inte haft något som helst avtal med Mary Ellen Mark. Vi har diskuterat en utställning, säger Fotografiskas grundare Jan Broman.

Fotografiska säger också att man erbjudit Mary Ellen Mark att ställa ut sina bilder men att det inte gått att komma överens om en tidpunkt för utställningen.

Reporter i inslaget: Lydia Farran Lee

Klippning: Henrik Norrsell

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotografiska får kritik

Mer i ämnet