Manus till den populära HBO-serien Game of thrones lär finnas bland det material som hackats. Foto: AP

Ny läcka: HBO vill betala hackare

Publicerad

HBO försöker köpa sig ur knipan.
I ett nytt mejl som läckt ut, erbjuder seriejätten hackare en lösensumma. Det rör sig om mer än två miljoner kronor.

Stora mängder data har stulits från strömningsföretaget HBO tidigare i sommar. Hackare har knyckt och läckt material – och hotat med att fortsätta om HBO inte betalar.

Enligt uppgifter ska det röra sig om hela serier och annan känslig information, som exempelvis privata kontaktuppgifter till Game of thrones-skådespelare.

LÄS MER: Hackare kräver miljonsumma av HBO

I ett nytt mejl som hackarna nu har läckt till allmänheten, går HBO med på kravet och erbjuder tjuvarna 250.000 dollar, motsvarande omkring två miljoner svenska kronor. Mejlet ska vara daterat den 27 juli och skickat till samma ”Mr. Smith” som i en video tidigare har begärt ersättning för att mer material inte ska läcka, enligt Hollywood reporter.

LÄS MER: Game of thrones-manus läckt

Tidningen skriver att betalningen mest troligt skulle fungera som en garanti för att inget mer material från företaget ska läcka ut på nätet, men att mejlet är formulerat på ett sätt som får HBO att verka vilja avlöna hackarna för att ha ”upptäckt allvarliga säkerhetsbrister” i deras it-system. Tidningen baserar den slutsatsen på källuppgifter.

HBO har själva ännu inte kommenterat mejlet, men har tidigare sagt att de arbetar med polis och experter på cybersäkerhet för att komma tillrätta med dataintrånget.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer