En ny strömningstjänst för konserter väntar första halvan av 2021. Foto: TT

Ny streamingtjänst för konserter lanseras

Uppdaterad
Publicerad

Under första halvan av 2021 kommer streamingtjänsten Staccs att lanseras. En strömningtjänst som speciellt inriktad på legendariska konserter och musikdokumentärer.

Sugen på att återuppleva Ziggy Stardust and the spiders from mars från 1973? Eller kanske Oasis Wembley-spelning från 2000?

I morse meddelade svenska strömningsföretaget Staccs att man under våren kommer att lansera en ny streamingtjänst för ”legendariska” konserter och musikdokumentärer.

Tanken är att man vill ge konsertsugna människor möjligheten att uppleva såväl nya som gamla konserter när och var man vill. Men man vill också skapa nya intäktsströmmar till musikbranschen, förlänga livslängden på innehållet och bredda konsertpubliken.

“Vi har skapat en streamingplattform som sätter musikfansen först”, skriver Jonas Sellberg, medgrundare till plattformen, i ett pressmeddelande.

Internationella samarbeten

I samband med lanseringen kommer över 1000 titlar att finnas tillgängliga på strömningstjänsten. För att samla in allt material har man ingått ett större samarbete med de internationella distributörerna DCD Rights från Storbritannien och Believe från Frankrike.

Prenumerationspengarna kommer att fördelas efter en användarcentrerad modell, efter den tid som varje enskild prenumerant tillbringar med respektive rättighetsägares innehåll.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.