Billions och Taboo är klara för nya säsonger. Foto: Showtime/FX

Nya säsonger av Billions och Taboo

Uppdaterad
Publicerad

Tv-serierna Taboo och Billions återvänder med nya säsonger. De två mörka skildringarna av kriminella i 1800-talets England respektive USA:s samtida finanshajar har fått ett varmt mottagande bland internationella kritiker.

Den som har blivit förtjust i Tom Hardy i rollen som det hemsökta råskinnet James Delaney kan glädjas: ”Taboo” återvänder till HBO Nordic med en andra säsong nästa år. Tv-serien är skapad av Tom Hardy och hans pappa Edward för amerikanska FX. Den är producerad av Ridley Scott och regisserad av Kristoffer Nyholm (En pilgrims död) och Anders Engström (Jordskott).

Finansdrama fortsätter

Samtidigt kommer beskedet att Billions återvänder med en tredje säsong 2018 för amerikanska Showtime. Serien har Damian Lewis och Paul Giamatti i huvudrollerna, och följer en kraftmätning mellan den federala åklagaren Chuck Roades (Giamatti) och den skrupelfrie finanshajen Bobby Axelrod (Damian Lewis).

Även här finns en Sverigekoppling, då Malin Åkerman har en framträdande roll som den stenhårda Lara Axelrod, Bobbys hustru. Första säsongen av Billions visades i SVT i höstas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.