Brita Zackari, Oscar Zia och Anis Don Demina är trion som kommer leda årets Musikhjälpen i P3. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Oscar Zia byts ut i Musikhjälpen

Uppdaterad
Publicerad

Oscar Zia har bytts ut i ”Musikhjälpen” – i alla fall tillfälligt. I stället har radioveteranen Kodjo Akolor hoppat in i studion, skriver Dagens Nyheter.

Under tisdagseftermiddagen lämnade Oscar Zia musikhjälpens bur och under onsdagen tog Kodjo Akolor hans plats. Anledningen till bytet är att Zia har blivit sjuk och ska testas för covid-19. Det bekräftar projektledaren Simon Rosenqvist.

– Vi följer de rekommendationer som finns. Är man förkyld ska man via sjukvården testa sig för Corona. Oscar kommer att få ta ett coronatest och sen tyvärr betyder det också att Oscar kommer få få åka hem. För är man sjuk ska man vara hemma och krya på sig och bli bättre, säger han i sändningen.

Vid Anis Don Deminas fråga om Oscar Zia kommer komma tillbaka till glasburen svarar Rosenqvist:

–Det är för tidigt att svara på, vi tar en sak i taget, det viktigaste för oss nu är att han får komma hem och vila. Jag har pratat med Oscar och han tycker att det här är jättetråkigt så klart.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.