Kobe Bryants album Vision skulle ha släppts år 2000, men såg aldrig dagens ljus. Foto: TT

Osläppt soloalbum av Kobe Bryant läckt på internet

Uppdaterad
Publicerad

Ett osläppt hip hop-album av den legendariske basketspelaren Kobe Bryant har läckt på internet. Skivan Visions spelades in av Bryant år 2000 och där medverkar bland annat artister som Nas, 50 Cent och Destiny's Child. Men skivan släpptes aldrig, detta rapporterar Complex.

I helgen kommer basketspelaren Kobe Bryant att väljas in i NBA Hall of Fame som en av världens största basketstjärnor. Men det är faktiskt inte bara inom sporten som Bryant försökt göra karriär.

I dagarna läckte albumet Visions på internet. Ett osläppt rap-album från år 2000 med 16 spår undertecknade den nu legendariske basketspelaren Kobe Bryant.

Albumet är en produkt av att skivbolagschefen Steve Stoute lyckats skapa en framgångsrik och platinabelönad musikkarriär med basketspelaren Shaquille O´Neal. 1999 ville han göra detsamma med Kobe Bryant. De signerade ett avtal och Stoute flyttade Bryan till New Jersey för att sätta in honom i New Yorks rapscen.

Stjärnspäckad uppställning gästartister

2000 släppte Bryant sin första och hittills enda officiellt släppta singel, K.O.B.E, tillsammans med supermodellen Tyra Banks. Men på grund av dåliga försäljningssiffror valde man att inte släppa resten av skivan. Det är först nu världen fått ta del av hela 16 av Kobe Bryants egenskrivna låtar, efter att skivan läckt på internet.

Men det är inte bara Bryant man kan höra på albumet. Förutom den tidigare nämnda Tyra Banks får man också ta del av gästframträdanden av legendariska rappare så som 50 Cent, Nas, Beanie Sigel och Black Thought samt R&B-gruppen Destiny's Child.

Kobe Bryant avled i en helikopterolycka 2020, 41 år gammal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.