Se den spontana modeveckan i Jakarta. Foto: AFP

Övergångsställe i Jakarta har blivit viral catwalk

Uppdaterad
Publicerad

Ett övergångsställe i den indonesiska huvudstaden Jakarta har förvandlats till en catwalk för modeintresserade ungdomar. Den populära mötesplatsen har blivit viral på sociala medier men också irriterat polis som tycker att de spontana modevisningarna stör trafiken. Även politiker har reagerat, de menar att kläderna utmanar könsnormerna och kallar det hela för en HBTQ-kampanj.

– Visst är det en offentlig plats, och de har all rätt att förbjuda showen men jag tycker att regeringen istället borde stötta initiativ som Citayam Fashion Week, säger besökaren Khairul Badmi.

Den spontana modevisningen har pågått hela sommaren och vid övergångsstället syns vanligt folk posera i lågbudgetkläder och fejk-märkeskläder. Flera av dem har slagit igenom stort på sociala medier som Instagram och Tiktok.

Sammankomsten har lockat mängder av människor från Jakartas förorter, inklusive från Citayam, vilket har lett till att den kallas just ”Citayam Fashion Week”.

Se mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.