P3 Nyheter har talat med tidigare PH-deltagare. Foto: Paradise hotel/Facebooj

Paradise hotel stoppas – kommer inte att sändas

Uppdaterad
Publicerad

Resten av vårens säsong av dokusåpan Paradise hotel kommer inte att sändas efter misstanke om övergrepp på två av deltagarna. Det meddelar tv-bolaget Nent som sänder programmet via Viafree och Viaplay.

Tv-bolaget Nents vd Anders Jensen berättar i TV 4 Nyhetsmorgon att vårens avsnitt av Paradise hotel inte kommer att sändas. Sedan slutet av april är serien pausad efter larm om två misstänkta övergrepp i programmet.

– Det är ett antal saker som har gått fel i det här. Den första händelsen var känd och missbedömdes av producent på plats, och de som sett det efter, som mindre allvarlig än den uppenbarligen var. Den andra händelsen kom oss till känna först när det här uppdagades i media för två veckor sedan, säger Anders Jensen.

Oklar framtid för programmet

Jensen säger vidare i Nyhetsmorgon att man har ”ställt frågor” till produktionsbolaget Mastiff, som producerar Paradise hotel.

– Vi har ställt mycket frågor till Mastiff och deras ägarbolag om hur de ser på det här. De tar det på väldigt stort allvar, säger han.

Om Paradise hotel kommer att kunna visas igen kan Anders Jensen inte svara på i dag.

Förundersökning har inletts

De misstänkta övergreppen i Paradise hotel ska ha inträffat för ett par månader sedan när programmet spelades in i Mexiko. Två kvinnliga deltagare har polisanmält en manlig deltagare och en förundersökning har inletts.

Målsägande har varit kritiska mot Nent och Mastiff för att bolagen inte agerade tidigare.

– De agerade bra när de väl agerade, men det hade varit bättre om man agerat när det väl hände. Det var först när vi berättade om händelsen som de gjorde något. Då ringde produktionen upp och sa att ”det här var ju inte bra”, har en av de kvinnliga deltagarna tidigare sagt till Kulturnyheterna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.