Parisa Amiri programleder Kobra i höst.

Parisa Amiri ny programledare för Kobra

Uppdaterad
Publicerad

När SVT:s kulturprogram Kobra drar i gång igen är det med Parisa Amiri som programledare.

I höstens Kobrasäsong får vi bland annat möta världens äldste, aktiva dragshowartist Walter Cole samt stjärnorna Dakota och Peppermint. Dessutom tittar Kobra närmare på dragscenen i Ryssland där artister förföljs och trakasseras.

Kobra kommer i höst programledas av journalisten Parisa Amiri. Hon har tidigare varit redaktör för Nöjesguiden, jobbat på Sveriges Radio P3 och haft sin egen talkshow på SVT:s Edit.

– Det är en sinnessjuk ära att få jobba med Sveriges starkaste kulturredaktion och ett uppdrag jag verkligen tar på allvar, speciellt i en så turbulent tid. Sen tänker jag göra så spännande och kul tv som möjligt, säger hon.

Kobras tidigare programledare Lina Thomsgård fick barn i våras och har valt att vara hemma i höst.

– Det har varit fantastiskt att jobba med Lina och vi tycker som vanligt att den senaste säsongen av Kobra var den bästa någonsin, säger Carl Tofft projektledare för Kobra.

– I höst ska vi jobba med Parisa Amiri och det känns jättespännande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.