Foto: TT/ Rob Grabowski

Paul McCartney gör Trump-låt

Uppdaterad
Publicerad

Beatles-legenden har skrivit en låt om Donald Trump till sitt kommande album, rapporterar Liverpool Echo. Huruvida McCartney tar ställning för eller emot presidenten har han inte avslöjat.

Förra veckan kom nyheten att rocklegenden Mick Jagger släppt två nya låtar, varav en handlar om Donald Trump. Och han är inte ensam musikgigant att skriva om presidenten.

Enligt Liverpool Echo ska Paul McCartney ha berättat om sin politiska låt under sitt besök på Liverpool Institute of Performing Arts (LIPA).

Beatles-sångaren är en av universitetets grundare, och besöker det årligen för att hålla lektioner i låtskrivande med ett antal musikstudenter ur tredje årskursen.

Kände sig tvungen

Under besöket berättade Paul McCartney för studenterna att han skrivit en låt om Donald Trump, men inte om hur han i låten förhåller sig till presidenten. Han ska däremot ha sagt att ”ibland är situationen i världen så galen att man måste adressera den”.

Det finns inget datum för när McCartneys album ges ut ännu, mer än att det blir någon gång under 2017. Albumet blir hans första soloalbum på fyra år.

LÄS MER: Ringo Starr och Paul McCartney spelar in ihop

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.