Bianca Kronlöf och Helena af Sandeberg medverkar i Levan Akins kommande tv-serie Deg. Foto: Ali Lorestani/Hanna Franzén/TT

Pengatvätt och brödbak i Levan Akins nya SVT-serie

Uppdaterad
Publicerad

Levan Akins nya tv-serie Deg har premiär hösten 2021 i SVT. Dramaserien handlar om två kvinnor från helt olika delar av samhället som spelas av Helena af Sandeberg och Bianca Kronlöf.

Helena af Sandeberg spelar rollen som Malou, en kvinna på Lidingö vars lyckade fasad är på väg att rämna. När hon kommer över ett rånbyte på 47 miljoner kronor i kontanter öppnar hon ett bageri för att tvätta pengarna.

Bianca Kronlöf spelar den ensamstående, skuldsatta mamman Liana som blivit lämnad i sticket av sitt ex när han åkte fast för ett rån, där bytet var 47 miljoner kronor. Liana blir ofrivilligt indragen i jakten på pengarna och snart korsas de två kvinnornas väg.

”Ett drömprojekt”

Tv-serien är skapad av regissören Levan Akin och Mattias J. Skoglund, de har också skrivit manus till serien tillsammans med Sara Bergmark Elfgren. De första avsnitten regisseras av Levan Akin och resten av Mattias J. Skoglund och Måns Månsson.

”Det här är ett drömprojekt som vi har jobbat med i många år. Vi är så glada över att äntligen påbörja inspelningen och att Deg snart kommer att möta publiken”, skriver Levan Akin i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.