Pewdiepie. Foto: Jonas Ekströmer / TT

Pewdiepie: Jag raderar min kanal

Uppdaterad
Publicerad

Pewdiepie tänker radera sin Youtube-kanal. Anledningen är missnöje med en rad förändringar hos videotjänsten.

Utspelet kommer i ett tio minuter långt klipp på videosajten där Pewdiepie uttrycker sitt missnöje med bland annat det förändrade systemet för hur man prenumererar på olika användare och kanaler. I klippet berättar Pewdiepie hur han plötsligt inte fick visningar på sina klipp, blev orolig men nu till slut  har insett att det beror på förändringarna.

Han nämner bland annat hur Youtube har ändrat så att följarna i stället för prenumerationsflödet för ett rekommenderat flöde. Och att aktivt klicka på sina prenumererade kanaler är det ingen som gör, hävdar han i klippet.

– Det är som ett slag i ansiktet när de ändrar grejer och inte ens talar om det. Jag skulle vilja jobba på Youtube och tala om för dem hur man ska göra saker och ting, säger Felix Kjellberg, som han egentligen heter, i klippet.

Stänger vid 50 miljoner

Den populära Youtube-stjärnan drog enligt Forbes in runt 98 miljoner kronor på kanalen förra året men nu hotar han att stänga den på grund av missnöjet. I dag når Pewdiepie runt 49,5 miljoner prenumeranter och i utspelet säger Kjellberg att han raderar sin kanal när den når 50 miljoner.

– Det blir en milstolpe. Har aldrig gjorts förr. Jag raderar mitt konto. Det blir kul att starta om på ny kula, säger han i klippet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Mer Kultur
Mer Nyheter