Foto: Scanpix

Piratpartiet polisanmäler IT-ministern

Uppdaterad
Publicerad

Piratpartiet anmäler IT-ministern Anna-Karin Hatt för brott mot upphovsrättslagen. Anledningen är ett antal bilder på ministerns Instagram-konto.

– När inte ens Sveriges IT-minister följer upphovsrättslagen på nätet kan man knappast förvänta sig att vanliga internetanvändare ska känna sig manade att följa en så föråldrad lag. Regeringen och riksdagen har gjort det omöjligt att leva ett modernt liv och vara aktiv på nätet utan att samtidigt vara kriminell, det skriver Piratpartiets rättspolitiske talesman Torbjörn Wester i ett pressmeddelande.

IT-ministern Anna-Karin Hatt (C) anmäls nu för de bilder hon publicerat på sitt Instagramkonto. Där finns bland annat bilder på en artikel ur Expressen och upphovsrättskyddade bilder på filmfodral och en teckning ur serien Kalle & Hobbe.

– Vi har noterat den här nyheten, men har inte för avsikt att kommentera den, säger Anna-Karin Hatts pressekreterare till Kulturnyheterna.

Upphovsrätt på nätet är Piratpartiets kärnfråga.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.