Polisens realityserie har mött hård kritik. Foto: Skärmdump Polisens Instagram

Polisen plockar ner avsnitt av kritiserad realityserie – igen

Uppdaterad
Publicerad

Polisens realityserie Ingripandepoliserna, som visats  i myndighetens sociala medierkanaler har plockats ner.

Två avsnitt av polisens realityserie Ingripandepoliserna har sedan tidigare plockats bort eftersom de bröt mot förundersökningssekretessen. Nu har alla avsnitt plockats ner, något som först uppmärksammades av advokat Emma Persson, som varit kritisk mot serien.

Realityserien har kritiserats för dålig tonträff och för att vara kränkande för brottslingar och brottsoffer, något Kulturnyheterna tidigare rapporterat. Polisens besök på hamburgerrestauranger har varvats med ingripanden med barn som ropar på sina föräldrar i bakgrunden.

Skulle locka till yrket

I fredags kritiserades Ingripandepolisernas Instagramkonto för att åter gå över gränsen när poliserna filmar ett ingripande, skriver Expressen.

Tanken med serien har varit att visa polisens arbetsvardag och locka fler personer till yrket. Men redan tre dagar efter lanseringen fick avsnitt och Instagrampostande pausas efter den omfattande kritiken. Nu plockas avsnitten alltså bort igen.

Polisen skriver i ett mejl till Kulturnyheterna att anledningen till att avsnitten plockats bort är att den delen av kampanjen är avslutad.

”Det innebär att utomhusreklamen plockats bort och att filmerna inte längre går att se. Inläggen och kommentarerna kommer däremot vara kvar”, skriver polisens presstalesperson Nadia Jaber.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.