Socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven – mer poppis än nätsensationen Grumpy Cat? Foto: TT

Politik mest delat i sociala medier

Uppdaterad
Publicerad

Fördomar om vad vi är benägna att sprida vidare inte nödvändigtvis sanna.

Politik slår gulliga roliga katter och skojiga klipp när det gäller delningar i sociala medier, visar en rapport från Mittuniversitetet, uppger SR:s Kulturnytt.

– Det jag tyckte var intressant var att det politiska innehållet är så engagerande. När man pratar om toppartiklarna som blir mest delade, så är det stora ämnen som rasism, feminism, partipolitik till och med, säger Sara Ödmark, som står bakom rapporten, till Kulturnytt.

Medier

Även kvällstidningarna står sig starka och i första hand är det nyhetsartiklar som delas, även om krönikor och opinionsartiklar får stor spridning.

– Det kan ju finnas en fördom ibland om att folk bara delar skojiga klipp och kattvideor, men här såg vi att det var tunga och viktiga ämnen som folk engagerat sig kring, säger hon.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Medier

Mer i ämnet