Filip Aladdin, Anton Hellström och Ossian Melin Foto: SVT

PR-kupp eller bråkig publik? Konstab i konflikt med teaterbesökare

Uppdaterad
Publicerad
Ett privat sällskap bokade samtliga platser till Konstabs föreställning Total strukturalitet i Stockholm. Gruppen bröt föreställningen eftersom publiken blev för stökig. Nu har delar av publiken pratat med tidningen Affärsvärlden och menar att de inte misskött sig och att den avbrutna föreställningen är en PR-kupp.

Teatergruppen Konstab satte förra veckan upp sin föreställning Total strukturalitet på Teater Brunnsgatan 4 i Stockholm. Samtliga biljetter hade bokats av en person. Trion avbröt dock föreställningen då de menade att publiken var stökig, berusad, och pratade direkt till skådespelarna på scen.

I tidningen Affärsvärlden värjer sig nu näringslivsprofilen Nicklas Storåkers, som hyrde lokalen, mot skådespelarnas bild av vad som hänt.

– Det är inte sant att folk var fulla innan de kom. Föreställningen började 18:45 en fredagkväll, folk kom direkt från jobbet och hade väl druckit ett eller max två glas vin, säger han till tidningen.

Storåkers beskriver gruppen som ”lysande” och uppger för tidningen att det är andra gången han bokar en föreställning.

”Långt från normalt”

Ossian Melin i Konstab hälsar i ett sms till Kulturnyheterna att hela grejen börjar ta fokus från själva föreställningen, som är det viktiga för dem, och hänvisar till teaterledningen.

Till Kulturnyheterna säger Göteborgs-Postens kritiker Mikaela Blomqvist, som tillsammans med en vän var de enda på plats utanför det privata sällskapet, att hon delar Konstabs bild av att publiken var stökig.

– Det var långt från hur en teaterpublik normalt beter sig. Folk i publiken skrek kommentarer som ”Jag förstår inte, kan någon förklara!” och ”varför är du så arg?”

”Vi blev utnyttjade”

En person som vill vara anonym, som satt i publiken, säger till Kulturnyheterna att det rör sig om en PR-kupp.

– Vi var ungefär 65 personer och det ropades en eller två kommentarer. Det var av välvilja och ingenting annat.

Så du tycker inte att det fanns skäl att bryta föreställningen?

– Verkligen inte. Publiken blev en del utav deras budskap, därefter bröts föreställningen. Det var en skicklig PR-kupp som vi blev utnyttjade för.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer