Regeringen hoppas med sin dopgåva att den ska bidra till glädje och stimulera till sång och musik inom familjen. Foto: Anders Wiklund/TT & Henrik Montgomery/TT

Prinsessan Adrienne fick en ukulele av regeringen i dopgåva

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagen döptes prinsessan Adrienne, prinsessan Madeleines och Christopher O'Neills dotter, i Drottningholms slottskyrka i Stockholm. Av Sveriges riksdag och regering fick hon ett kit för framtida musicerande: ett urval med vis- och sångböcker samt en ukulele.

”Med dopgåvan vill vi uppmärksamma den rika skatten av svenska visor och sånger för barn. Vår förhoppning är att boksamlingen ska bidra till glädje och stimulera till sång och musik inom familjen”, skriver regeringen i ett pressmeddelande.

Vid dopceremonin under fredagen deltog statsminister Stefan Löfven och riksdagens talman Urban Ahlin.

Dopgåvorna från regering och riksdag har under de senaste åren varit barnböcker. Men under de senaste åren har även ett instrument ingått. Prins Gabriel, prins Carl Philip och prinsessan Sofias son, fick vid sitt dop ett klangspel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.