Pussy Riot i Visby på Almedalsveckan Foto: Scanpix

Pussy Riot tar avstånd från nya boken

Uppdaterad
Publicerad

Pussy Riot tar avstånd från nya boken ”Pussy Riot – a punk prayer for freedom” som getts ut i konstnärskollektivets namn utan deras tillåtelse.

Boken kom i början av året ut i svenska bokhandar och nu visar det sig att medlemmarna inte har något med utgivningen att göra, det skriver Svenska Dagbladet.

”Vill inte tjäna pengar”

Pussy Riots sparkade advokater uppges ha gett förlaget The Feminist Press rättigheterna att ge ut boken, som de alltså inte hade tillåtelse till.

– Att ge ut böcker i vårt namn utan att fråga oss är inte rätt och dessutom ger det fel signaler. Vi är konstnärer och vi vill inte tjäna pengar, säger Jekaterina Samutsevitj till tidningen.

Ny version

Flera svenska förlag har gett ut boken som även innehåller material som enligt Pussy Riot inte var avsett för publicering, och utgivningen kan komma att dras tillbaka.

Pussy Riot har kommit överens med The Feminist Press om att ge ut en ny, omarbetad version av boken.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.