Foto: Skärmdump: Youtube

Rachel Mohlin gör Trump-satir

Uppdaterad
Publicerad

Trump-satir inför Stockholms feministiska filmfestival när skådespelerskan och imitatören Rachel Mohlin tolkar den amerikanske presidenten.

Den amerikanske skådespelaren Alec Baldwin är numera knappast den enda som imiterat Donald Trump. Likt ett pärlband radar de upp sig, imitationerna. Som uppladdning inför Stockholms feministiska filmfestival gör nu också den svenska imitatören och skådespelerskan Rachel Mohlin sin version av den amerikanske presidenten.

– Att imitera Trump var en intressant upplevelse. Lite som att ha en väldigt bad hair-day, säger Rachel Mohlin i ett pressmeddelande från filmfestivalen.

”Hålla landet säkert”

I klippet besvarar Rachel Mohlins Donald J. Trump vad det egentligen var han syftade på vad som skulle ha hänt i Sverige för några veckor sedan, nämligen en feministisk filmfestival.

”Se vad som händer i Sverige. I Sverige. Vem kunde ha trott [...] En feministisk filmfestival!”

”Det är sant. Det kommer hända, det kommer komma till oss. Men vi kommer hålla landet säkert”, säger Rachel Mohlins version av Trump.

Stockholms feministiska filmfestival pågår mellan den 2 och 5 mars.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.