Den brittiske rapparen på Roskildefestivalen 2018. Foto: AP/TT

Rapparen Stormzy fick unga att vilja rösta

Uppdaterad
Publicerad

I går uppmanade den brittiske rapparen Stormzy fans att registrera sig för att rösta i det kommande valet. Samma dag ökade antalet registrerade med 236 procent, skriver The Independent.

Stormzy skrev i ett Instagram-inlägg i går att valet är den här generationens viktigaste. I inlägget uppmanar han ”varenda person som läser det här att gå och registrera sig”. Rapparen skriver att han själv kommer att rösta på Jeremy Corbyn och Labour.

Samma dag som Stormzy skrev inlägget registrerade sig 150 000 under 25 år. Siffror visar att antalet användare på den brittiska regeringens röstregistreringssajt ökade från 8000 till 40 000 kring den tid då Stormzy tweetade, rapporterar The Independent.

Även Hugh Grant uppmanar unga att rösta på Twitter, i annat fall hotar han med att göra en ny romantisk komedi. Skådespelaren Matthew Lewis (som spelade Neville i Harry Potter) lockar med en ny Harry Potter-film, men den som klickar på länken hamnar i stället på en sida där man kan röstregistrera sig.

Skådespelaren Matthew Lewis uppmanar också britterna att rösta. Foto: Skärmpdump/Twitter

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.