TV-avgiften blir kvar och ersätts inte av en skatt – åtminstone inte under de kommande sex åren. Det blir resultatet av public service-propositionen, enligt Ekot. Foto: Scanpix

Regeringen överens om TV-avgiftens framtid

Uppdaterad
Publicerad

TV-avgiften blir kvar i åtminstone sex år, men dess framtid ska utredas på nytt. Det är kontentan när public service-propositionen presenteras om en vecka, enligt Ekot.

Kraftigt försenat har regeringspartierna enats om skrivningarna i public service-propositionen. På onsdag i nästa vecka lägger de fram förslaget om de framtida villkoren för Sveriges Radio, Utbildningsradion och Sveriges Television.

Under de närmaste sex åren blir den nuvarande radio- och tv-avgiften kvar. De tre mindre borgerliga partierna har fått in en skrivning om att avgiftsmodellen ska utredas, rapporterar Ekot i SR.

Kulturministern vill inte kommentera

Kulturminister Lena Adelsohn Liljeroths pressekreterare Catharina Henriksson bekräftar för TT att regeringens förslag på publicservice-propositionen läggs fram om precis en vecka, onsdagen den 19 juni. Hur innehållet ser ut är inget kulturministern vill kommentera nu på förhand, enligt Henriksson.

Men Per Lodenius, Centerpartiets talesperson i kulturfrågor, bekräftar för TT att det enligt förslaget till public service-propositionen blir en särskild utredning om avgiftsmodellen.

– Det viktiga är att vi får en översyn av om det vi har i dag är det rätta sättet eller om det finns bättre. Därför vill vi ha en utredning, och det är alla partierna överens om.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.