Condoleezza Rice och Fredrik Reinfeldt Foto: SVT

Reinfeldt intervjuar makthavare

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges förre statsminister Fredrik Reinfeldt ska i en ny programserie snacka med några av de senaste decenniernas mest inflytelserika makthavare.

I nya serien ”Toppmötet” med premiär i mellandagarna kommer den förre statsministern prata med några av de mest inflytelserika makthavarna: Condoleezza Rice, Anders Fogh Rasmussen, Jens Stoltenberg och Tony Blair.

I nära samtal med Fredrik Reinfeldt kommer de tidigare toppolitikerna berätta om sig själva och avgörande skeenden från deras tid vid makten. Men också om vilka politiska utmaningar de tror framtiden har med sig. 

Inte journalist

SVT har valt att kalla Reinfeldt för intervjuare istället för programledare, enligt Martin Vårdstedt tf. kulturchef på SVT.

– Reinfeldt är med som sig själv och inte som SVT-journalist. Han förväntas inte ställa samma journalistiska frågor utan det är ett möte mellan toppolitiker som inte är kvar vid makten, säger Martin Vårdstedt till Kulturnyheterna.

Första avsnittet av ”Toppmötet” har premiär 29 december kl. 21.00 i SVT1

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.