Foto: TT

Robin Williams hade Parkinson

Uppdaterad
Publicerad

Robin Williams fru Susan Schneider berättar att skådespelaren led av Parkinsons sjukdom. Han ska inte ha varit redo att offentliggöra detta.

– Robins nykterhet var intakt och han var modig som kämpade med sina egna strider av depression, ångest samt tidiga stadier av Parkinsons sjukdom, som han var ännu inte redo att dela offentligt, säger Susan Schneider i ett uttalande.

Schneider sa att de som älskade Williams kunnat hämta mycket tröst från all kärlek som visats från kända och okända människor världen över.

– Robin ville få oss att skratta och vara mindre rädda. Hans största arv, utom hans tre barn, är den glädje och lycka han gav andra, särskilt de som själva kämpar mot svåra saker.

– Vi hoppas att andra i kölvattnet av Robins tragiska bortgång ska finna styrkan att söka den vård och det stöd de behöver för att handskas med de strider de ställs inför, säger Susan Schneider i ett uttalande.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Robin Williams död

Mer i ämnet