”Då Som Nu För Alltid” kommer att bli Kents sista album någonsin. Foto: Peter GehrkeVisa alla (2)
Visa alla (2)

Rockbandet Kents sista farväl

Att det svenska rockbandet Kent lägger ner bekräftar bandet nu i ett pressmeddelande: ”Dessutom tror alla ändå att vi ska lägga ner inför varje platta. Så det var lika bra att göra slag i saken.”.

Sent på söndagskvällen lade bandet Kent ut en video på sin hemsida, som de även länkat till på bland annat Facebook och Twitter. Där avslöjar de att de kommer att sluta.

”Tung nyhet, fasade för detta när ni spelade på Bråvalla men grät av lycka när ni sa att ni skulle in i studion... Finner inga ord tack som fan för allt!”, skriver Natalia Nunez på bandets Facebooksida.

Som en runa

I videon ”Då Som Nu För Alltid” går en sminkad kvinna genom ett snötäckt Stockholm – och videon avslutas med orden ”16 maj 1990 – 17 december 2016”. Det står även att det är sista albumet och sista turnén.

Invalda i Hall of Fame

Videon innehåller även symboler från omslagen av deras tidigare skivor och kan ses som en tidslinje över Kents framgångsrika karriär.

Rockgruppen Kent bildades i Eskilstuna 1990 och blev den 11 februari invalda i Swedish Music Hall of Fame.

”Vi bugar och bockar ödmjukast inför juryn och alla de tidigare invalda”, sade Kent i ett uttalande då.

”Sista som behövdes”

I samma meddelande skrev Kent att de var på väg att slutföra ett album, som alltså  blir gruppens sista – något som fansen sörjer.

”Det är väl det sista som behövdes just nu. Kent, hjältarna skall sluta”, skriver Göran Karlström.

Ny singel redan idag

Den 20 maj släpps Kents sista skiva ”Då Som Nu För Alltid” men redan idag kommer nya singeln ”Egoist”.  Albumet kommer att följas upp med en avskedsturné som startar i Linköping den 23 september.

”Vi ville denna gång undersöka vad som händer om vi skulle göra detta för sista gången. Vad är det för känslor som då kommer fram? För allt handlar om känslan. Vi är väldigt, väldigt nöjda med känslan den här gången.”, skriver bandet i ett pressmeddelande.

Ett sista farväl

Fansen kommer att få chansen till ett allra sista farväl under turnéns avslutningskonsert på Tele2 Arena den 17 december, som bli bandets sista spelning någonsin.  

”Vi är oändligt tacksamma för ert stöd, ert tålamod och er kärlek. Att spela i det här bandet är det största, roligaste och mest utmanande någon av oss fyra gjort i våra liv. Det har alltid handlat om utmaningar, gåshud och att försöka ha så kul som möjligt på vägen.” skriver bandet.

Avskedsturnén

Visa

Kent kommer även att gästa Finland, Norge och Danmark under sina 20 spelningar på avskedsturnén.

23/9 Linköping

30/9 Göteborg

5/10 Bodö (NO)

7/10 Kiruna

8/10 Luleå

13/10 Örnsköldsvik

14/10 Östersund

15/10 Trondheim (NO)

21/10 Stavanger (NO)

22/10 Oslo (NO)

28/10 Helsingfors (FI)

29/10 Vasa (FI)

11/11 Malmö

18/11 Örebro

19/11 Gävle

25/11 Århus (DK)

26/11 Köpenhamn (DK)

2/12 Karlstad

3/12 Växjö

17/12 Stockholm

Så arbetar vi på SVT Nyheter

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Musikgruppen Kent lägger ner

Mer i ämnet