Ruben Östlund har skrivit ett tv-manus om sin skilsmässa. Foto: SVT

Ruben Östlund skriver tv-manus om sin egen skilsmässa

Uppdaterad
Publicerad

Ruben Östlund har skrivit ett manus för en tv-serie baserat på sin egen skilsmässa för 12 år sedan. Titeln är “Du vet den där helgen när du var borta med barnen”. Det berättar han i Min sanning.

– Den ska börja med någon slags historieskrivning om när vi byggde upp idén om tvåsamheten och trohet. Och sen ska den titta på hur förvirrat vi beter oss. För jag betedde mig nog väldigt förvirrat i skilsmässan.

Det finns ännu inga konkreta planer för när manuset ska bli en verklig tv-serie. Ruben Östlund förklarar att han jobbar med ett projekt i taget, men att han hoppas att serien kommer att bli verklighet i framtiden.

Vill du veta mer om Ruben Östlunds filmer, tidigare kontroverser och hur han tänker om kärnfamiljen? På SVT Play kan du se hela Min Sanning. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Min sanning

Mer i ämnet