Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Faith Kakembo (t.h) väntas kunna hota förhandsfavoriter som Mariette (t.v) under Melodifestivalens deltävling i Luleå på lördag. Foto: Pontus Lundahl/TT

Så blir tredje deltävlingen av Melodifestivalen

Uppdaterad
Publicerad

Melodifestivalen har nått fram till sin tredje deltävling. Ska vi tro förhandssnacket är lördagskvällen i Luleå den mest svårtippade hittills i år. Både Drängarna, Anis Don Demina och en narkossköterska från Jönköping hotar nu favoriterna.

Melodifestivalen i Luleå var deltävlingen där veteranerna Mariette och Mohombi lätt skulle ta sig vidare till final. Men efter repetitionerna under veckan blir det allt tydligare att lördagskvällen blir en betydligt mer spännande kväll än så.

”Skulle vara fantastiskt”

Mohombi är fortfarande ohotad etta sett till spelbolagens odds. Men både oddsmakare och recensenter har lyft Faith Kakembo med balladen ”Crying Rivers” som ett hot mot förhandsfavoriterna. Narkossköterskan från Jönköping har överraskat med en låt som beskrivs som en av de starkaste i startfältet.

– Det är jättekul att höra att det känns så. Jag har sagt det innan att jag tar en vecka i taget. Jag blir naturligtvis så glad om det skulle gå bra. Det skulle vara fantastiskt, säger hon till SVT Nyheter.

Enligt oddsen, dagen före tävlingen, kommer hon att gå direkt till final. Det även om ballader ofta har svårt att lyckas när det gäller att locka tv-tittarna att trycka på sina mobilhjärtan under lördagskvällen.

”Alla ska le”

Men det är inte bara Kakembo som hotar favoriterna. Deltävlingens två gladaste bidrag lurar i vassen. Drängarnas ”Piga & Dräng” har, sett till oddsen, gått upp jämsides med Mariette. Och bakom dem finns Anis Don Demina som, enligt förhandssnacket på plats i Luleå, skulle kunna bli ett hot med sin stora energi och tydliga refräng.

– Jag vill att alla ska le när de ser bidraget. Och att de ska se att han är ju faktiskt bra på riktigt, säger Anis Don Demina till SVT Nyheter.

Tävlande bidrag i Luleå

Visa

1. Mariette – ”Shout it out” Låtskrivare: Mariette Hansson, Thomas G:son, Alex Shield, Cassandra Ströberg

2. Albin Johnsén – ”Livet börjar nu” Låtskrivare: Albin Johnsén, Gino Yonan, Robin Stjernberg

3. Drängarna– ”Piga & dräng” Låtskrivare: Anders Wigelius, Jimmy Jansson, Robert Norberg

4. Amanda Aasa – ”Late” Låtskrivare: Alex Shield, Amanda Aasa, Erik Grahn, Siri Jansson

5.  Anis Don Demina – ”Vem e som oss” Låtskrivare: Anderz Wrethov, Anis Don Demina, Johanna Elkesdotter Wrethov, Robin Svensk

6. Faith Kakembo – Crying Rivers Låtskrivare: Jörgen Elofsson, Liz Rodrigues

7. Mohombi -Winners  Låtskrivare: Jimmy Jansson, Mohombi Moupondo, Palle Hammarlund

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Melodifestivalen 2020

Mer i ämnet