Ariel före och efter. Foto: BuzzFeed/Loryn Brantz/Walt Disney StudiosVisa alla (4)
Visa alla (4)

Så borde Disneyhjältarnas midjor se ut

Uppdaterad
Publicerad

Har du tänkt på att Disneyprinsessornas midjor nästan alltid är extremt smala? Nu får sjöjungfrun Ariel, Pocahontas, Jasmine i Aladdin och Elsa i filmen Frozen större midjor.

– Ändå är de lika vackra och magiska, säger Buzzfeed-journalisten Loryn Brantz, som gett dem större midjor genom att använda Photoshop.

Hon säger att hon alltid älskat Disney, men eftersom hon själv brottats med osunda kroppsideal har hon funderat på varför de kvinnliga karaktärerna i Disney är så smala.

– Jag blir bekymrad av att se att deras kroppsform inte har förändrats sedan 60-talet. Industrin domineras av män och jag tror att det bidrar till att proportionerna blir som de blir.

Hon tycker att tecknare, illustratörer och medier borde ta större ansvar och skapa kvinnliga karaktärer med midjor som är proportionerliga.

– Det är konstigt att Disneykaraktärerna oftast har större hals än midja. Som barn är det inte säkert att man förstår hur de här bilderna påverkar en, men det gör dem. Därför måste industrin och medierna ta ett större ansvar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Medier

Mer i ämnet