Scenerna får tänka om. Foto: Johan Nilsson/TT

Så hanterar scenerna de nya publiktaken

Publicerad

Max 500 personer med vaccinpass och en meters mellanrum mellan sällskapen gäller åter för evenemang, vilket lett till att publik bokats av och föreställningar börjat ställas in.

På Kungliga operan i Stockholm har man tillräckligt med plats för att kunna få plats med 500 i publiken och samtidigt skapa avstånd, men det gäller få andra scener, rapporterar Sveriges Radios Kulturnytt.

På Dramaten, stadsteatern i Malmö och Norrlandsoperan har man behövt boka av biljetter för januari månad – de som bokat sist blir avbokade – och stadsteatern i Göteborg har ställt in alla föreställningar i januari.

Live nation skriver att man skjuter upp Per Gessles inplanerade januariturné med anledning av de nya restriktionerna och i Göteborg har Disney on ice-föreställningar på Scandinavium helt ställts in.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.