Saga Becker: ”Gråter varje vecka för att vi har påverkat så mycket”

Uppdaterad
Publicerad

Saga Becker vann kategorin Bästa kvinnliga huvudroll för sin roll som Sebastian/Ellie i filmen ”Nånting måste gå sönder”. Becker är historisk som första transperson att vinna en Guldbagge.

Hur känns det?

– Jag skakar i hela kroppen fortfarande. Det känns så jävla underbart, säger en märkbart medtagen Saga Becker på presskonferensen efter galan.

Guldbaggen 2015

Ett väldigt känslosamt tal. Varför är det här så känslosamt för dig?

– Jag känner att vår film är så mycket mer än en film. Det handlar om ett ämne som aldrig har tagits upp inom svensk film innan, eller i någon form av populärkulturen på det här slagkraftiga sättet som vi har gjort.

– Det känns fantastiskt, för första gången känner folk sig inkluderade. Folk hör av sig till mig från hela världen och jag gråter varje vecka för att vi har påverkat så mycket. Jag skiter i filmpriser så länge vi kan göra världen lite bättre.

Det här var ju din skådepelardebut, hur ska du följa upp den här succén?

– Jag skriver på min debutroman och har lite hemliga filmprojekt på gång. Men jag vill skriva, kanske skriva manus och kanske regissera. ​

Se Saga Beckers tacktal genom att klicka på länken ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Guldbaggen 2015

Mer i ämnet