En inställd spelning är en spelning det också, lyder ett Ulf Lundell-citat. Men denna är påhittad. Arkivbild. Foto: Mikael Fritzon / TT

Sajt säljer biljetter till påhittad Lundell-konsert

Uppdaterad
Publicerad

Den utskällda biljettsajten Viagogo säljer biljetter till en Ulf Lundell-konsert som inte finns – för 1424 kronor, rapporterar Göteborgs-Posten.

Enligt sajten går att det att se Lundell på Stora Teatern på Göteborg den 27 april. Men det gör det inte. Bandet som spelar där är Posörerna, ett band som spelar Lundell-covers.

-Det är ju verkligen inte roligt för någon om folk köper biljetter i tron att Lundell ska spela, kommer till konserten och så står vi på scen, säger trummisen Rolf Axel Almqvist till GP.

Thomas Johansson på Live Nation, som arrangerat Lundells turnéer, säger att de konstant kämpar mot Viagogo och andra oseriösa biljettförsäljare.

-Men det här var onekligen ett nytt grepp. Jag ska prata med Ulf Lundell och se om han vill gå vidare med detta, säger han.

Viagogo har flera gånger tidigare fått kritik för liknande händelser med andra artister och föreställningar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.