Salma Hayek Foto: TT

Salma Hayek: Männen borde sänka sina löner

Uppdaterad
Publicerad

Salma Hayek har en lösning på problemet med att manliga skådespelare får högre lön än sina kvinnliga kollegor. I en intervju under söndagens filmfestival i Cannes säger skådespelaren och producenten att män borde ta ett kliv tillbaka och gå med på sänkta löner.

”Det gäller både producenter och skådespelare. Tiden är inne. Det är dags att vara generös mot era kvinnliga kollegor”, säger hon enligt The Guardian.

Salma Hayek har varit en av de starkaste rösterna i den amerikanska metoo-och Times up-rörelsen. I Cannes säger hon att alltför höga löner till manliga skådespelare helt enkelt inte lämnar något kvar till de kvinnliga skådespelarna.

”Om filmens budget är 10 miljoner så måste den manlige skådespelaren förstå att om han tjänar 9,7 miljoner, så blir det svårt med jämställdheten”, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.