Säsongsfinal i Andra Avenyn

Uppdaterad
Publicerad

Ikväll är det stor säsongsfinal för SVT:s långkörare Andra Avenyn. Men redan på tisdagsförmiddagen fick pressen en förhandsvisning. Dessutom en inblick i höstens program med nya karaktärer och miljöer.

Och nya för hösten är bland annat familjen Niklasson som består av Greger, Sigrid och Markus. Till de yttre den perfekta välordnade familjen, men i själva verket något helt annat. I höst rör dessutom skådespelaren Hans Mosesson om i grytan, som patriarken Per Björn, VD för Björnsängar.

”Det ska bliväldigt roligt att spela en äkta patriark. Jag har dessutom fått lite insideinformation från manusförfattaren Peter Falck, så jag vet att det kommer att hända en hel del spännande saker med karaktären Per Björn”, säger Hans Mosesson i ett pressmeddelande.

Många tittare trots kritik

Andra Avenyn, som spelas in i Göteborg, kritiserades hårt när serien började sändas förra hösten. Men trots kritiken drar Andra Avenyn cirka 700 000 tittare per avsnitt, tre gånger i veckan.

Inspelningarna av de 105 nya avsnitten har redan börjat och visas på SVT med början i september. Vårsäsongens sista avsnitt visas 20 maj klockan 20, både på SVT1 och på webben.

Susanna Johansson

Huvudkaraktärer säsong 2

Per Björn – spelas av Hans Mosesson

Lotta Björn – spelas av Gunilla Johansson

Roland Tegebrandt – spelas av Fyr Thorwald

Greger Niklasson – spelas av Rasmus Troedsson

Sigrid Niklasson – spelas av Sara Nygren

Markus Nilsson – spelas av Filip Benko

Dennis Hellström – spelas av Göran Parkrud

Liv Hellström – spelas av Maya Rung

Tony Dahlberg – spelas av Stefan Gödicke

Kim Dahlberg – spelas av Jonas Bane

Rasmus Fagerlind – spelas av Bill Hugg

Ulla Fagerlind – spelas av Lena B. Nilsson

David Zimmerman – spelas av Anders Nordahl

Roxana Nilsson – spelas av Fortesa Hoti

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.