Josefin Johansson och Titti Schultz. Foto: Stina Stjernkvist/TT / Sören Andersson/TT

Johansson och Schultz leder musikfinal i P4

Uppdaterad
Publicerad

Josefin Johansson och Titti Schultz kommer att leda riksfinalen av ”P4 Nästa”. Tävlingen organiseras av Sveriges Radio, där de 25 lokala radiostationerna anordnar deltävlingar för nyskrivna låtar av både etablerade låtskrivare och nya talanger.

I år har mer än 930 bidrag skickats in till kanalerna, 25 vinnare har utsetts och av dessa får åtta chansen att tävla i riksfinalen i Linköping 25 augusti. Vinnaren utses av publik och jury tillsammans.

”Att få leda ”P4 Nästa” är en lyx, dels äran att få guida en så stor publik genom aftonen och dels få se framtidens stjärnor först”, säger Josefin Johansson i ett pressmeddelande.

Josefin Johansson är komiker och programledare för ”Smartare än en femteklassare” i SVT. Hon vann även årets upplaga av ”På spåret”. Titti Schultz var programledare för ”Rix morronzoo” från 1998–2013. Numera är hon programledare för morgonprogrammet på P5 Stockholm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.