SD startar egen webbtidning

Uppdaterad
Publicerad

Sverigedemokraterna ska starta en nättidning och knyter avhopparen Erik Almqvist till projektet.

Den webbaserade tidningen ska publiceras varje vecka från och med sent i vår och blir helägd av partiets dotterbolag.

Den före detta riksdagsledamoten Erik Almqvist, som avgick efter den uppmärksammade järnrörsskandalen, knyts till satsningen som en extern konsult. Han ska bland annat jobba med marknadsföring och andra icke-redaktionella frågor.

Sverigedemokraten Martin Kinnunen, som är styrelseledamot i dotterbolaget och presstalesperson för SD, uppger att han har förtroende för Erik Almqvist.

”Dela vår ideologi”

SD söker nu etablerade journalister, men ingen har ännu kontrakterats.

– De ska inte vara knutna till partiet, men ställa sig bakom den värdekonservativa ideologiska plattform som tidningen vilar på, säger Martin Kinnunen.

Hur ledarsidorna och nyhetssidorna ska särskiljas, samt hur den ideologiska hållningen ska påverka nyhetsrapporteringen, hänvisar Martin Kinnunen till framtida publicistiska beslut.

Tidningen ska även innehålla krönikor och på frågan om krönikörer från den kontroversiella sajten Avpixlat kan bli aktuella svarar han:

– Det är ingenting vi har diskuterat. Inte vad jag vet.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.