Foto: Patrik Widegren /SVT

Se ett av hennes sista framträdanden

Uppdaterad
Publicerad

För bara ett år sedan var Josefin Nilsson tillbaka på scenen, efter flera års frånvaro, tillsammans med sin syster Marie. SVT var med på en av de sista repetitionerna innan premiären av den känslosamma föreställningen ”Systrarna sisters”.

Med ”Systrarna Sisters” stod de två systrarna Nilsson för första gången på flera år tillsammans på en scen, i februari förra året. SVT träffade Marie och Josefin Nilsson under repetitionen.

Josefin berättade då om nervositeten att stå på scenen igen, om kraven hon ställde på sig själv.

Josefin Nilsson är död

– Det måste kännas att det är från hjärtat. Det har jag alltid tyckt varit viktigt. Jag vill inte stå på scenen om jag inte har något att berätta. Så det känns bra att göra det här, läskigt också. Vi kommer verkligen att berätta saker som har varit nära oss, som vi varit med om. Jag har ju stelopererat mig, det gör lite ont och man kan inte svänga på höfterna som förr.

Läs hela intervjun med Josefin och Marie Nilsson här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Josefin Nilsson är död

Mer i ämnet