Malik Bendjelloul Foto: Scanpix

”Searching for Sugarman” kan bli spelfilm

Uppdaterad
Publicerad

Den svenska dokumentären om folkmusikern Rodriguez kan bli både teater och Hollywoodfilm, enligt filmens regissör Malik Bendjelloul.

Folkmusikern från Detroit som spåddes bli nästa Bob Dylan – men som gick upp i rök och alla trodde var död – visade sig vara väldigt levande och mot sitt vetande dessutom en superstjärna i Sydafrika under många år. Filmen ”Searching for Sugarman” som prisats runt om i världen och har svensk premiär på fredag, kan nu bli Hollywoodfilm. Det berättade Bendjelloul på en pressträff vid svenska filminstitutet idag.

– Jag vet inte hur mycket jag får avslöja, sade dokumentärfilmaren när Kulturnyheterna ringde upp, men Bendjelloul berättar att flera ”stora spelare” hört av sig och visat intresse för att göra en spelfilmsversion av berättelsen.

Searching for sugarman

– Jag har fått en adaption redan, säger Bendjelloul, som varit i kontakt med en producent på Fox som tidigare varit inblandad i ”L.A. Konfidentiellt” och ”Fight Club” och som gärna vill se Jeff Bridges, Johnny Depp eller Javier Bardem i rollen som Rodriguez.

Utöver Hollywood så har en teater i Sydafrika också hört av sig om att få omarbeta dokumentären till en pjäs. Till veckan ska Bendjelloul ha ett möte om filmens framtid men vågar inte lova något. 

– Det är ju mycket snack i den här industrin, vi får se vad som händer.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Searching for sugarman

Mer i ämnet