Bob McGrath, tillsammans med Kakmonstret, under utdelningen av utmärkelsen Lifetime Achievement Award på galan Daytime Emmy Awards 2009. Foto: AP/TT

”Sesame Street”-veteranen Bob McGrath död

Publicerad

Skådespelaren Bob McGrath, som under över 40 års tid medverkade i det klassiska amerikanska barnprogrammet ”Sesame Street”, har avlidit, skriver Variety.

McGrath dök första gången upp 1969 i ett pilotavsnitt av tv-serien, där han spelade musikläraren Bob Johnson, som han därefter fortsatte att spela under 47 säsonger. 2017 medverkade han för sista gången i den populära dockserien, vars syfte är att få barn att inspireras till att lära sig räkna och skriva.

”Det är inte bara otroligt att få arbeta med fantastiska människor, men att veta hur mycket ”Sesame Street” har påverkat miljontals barn är det mest tillfredsställande man kan hoppas på. Att ha fått möjligheten att göra det här har varit otroligt,” sade McGrath i en intervju med Television academy’s archive of American television 2004.

Bob McGrath blev 90 år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.