Lisa Irenius, kulturchef på Svenska Dagbladet, och Simon Norrthon, ordförande för teaterförbundet, skådespelarnas fackförbund, gästade diskuterade att Dramatens vd Eirik Stubø avgår i Aktuellt. Foto: SVT

Simon Norrthon: ”Skitstövlarnas beteende har premierats”

Uppdaterad
Publicerad

Efter den senaste tidens turbulens kring Dramaten fick till slut styrelsen nog och sparkade vd:n Eirik Stubø. Det tycker ordföranden för teaterförbundet Simon Norrthon var nödvändigt.

– Det är sorgligt att det ska behöva gå så här långt och att det ska bli så publikt. Egentligen är det ju inte så märkvärdigt att en styrelse tappar förtroendet för sin vd, byter ut den för att kunna bedriva det målinriktade arbete som man har förutsatt sig att göra, sade Norrthon.

Se ett utdrag från diskussionen med Lisa Irenius, kulturchef på Svenska Dagbladet, och Simon Norrthon, ordförande för teaterförbundet, från måndagkvällens Aktuellt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.