Moa Gammel. Foto: TT

Skådespelaren Moa Gammel ska utveckla Sveriges Radio Drama

Uppdaterad
Publicerad

Regissören och skådespelaren Moa Gammel blir ny konstnärligt utvecklingsansvarig på Sveriges Radio Drama.

– Jag tror att det finns väldigt mycket potential att nå ut brett, säger hon till Kulturnyheterna.

Moa Gammel känns igen bland annat från sin medverkan i tv-serien Jordskott och är nästa år bioaktuell med thrillern Breaking surface. Innan hon tillträder som konstnärligt utvecklingsansvarig på Sveriges Radio Drama ska hon bli klar med regiarbetet med långfilmen LasseMajas detektivsbyrå – Tågrånarens hemlighet.

Som chef för det konstnärliga utvecklingsarbetet på SR Drama kommer hon bland annat att hålla i och utveckla radiodramer i poddformat, som De dödas röster, Ufopodden, Testamentet och Mördarens apa. 

– Vi lever i något slags gyllene era för berättandet. Och det känns som att berättelser i ljudform bara växer sig starkare och starkare. Det ska bli roligt att få vara med och påverka det lanskapet och framtiden för radiodrama, säger Moa Gammel.

Vilka utmaningar ser du?

– Det är väl just bredden. Vi ska nå lyssnaren som har olika smak när det kommer till genrer och berättelser så att det inte bli för ensidigt, säger hon.

Moa Gammel ersätter tidigare konstnärliga ledaren Malin Axelsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.