Tobias Erehed. Foto: Oskar Hanska (pressbild)

Skandinaviens bästa estradpoet är svensk

Publicerad

Göteborgaren Tobias Erehed har vunnit de skandinaviska mästerskapen i poetry slam.

Estradpoeten och trubaduren Tobias Erehed vann SM i poetry slam förra året. Då kvalificerade han sig till den skandinaviska uppgörelsen. I lördags mötte han till slut Sarah Ramin Osmundsen från Norge och Jacob Hallgren från Danmark, på Nordic black theatre i Oslo.

Juryn tyckte att Tobias Erehed var bättre än sina motståndare, och han vann den guldfärgade prispokalen i det som norrmännen kallar för ”Kamp Poesi”. Tidigare i somras ska Erehed också ha tagit hem en femteplats i poetry slam-VM i Paris.

Poetry slam är en tävlingsform av estradpoesi – talad poesi som framförs på en scen, ofta med inslag av både stand-up, ordlekar och drama. I Sverige hålls olika kvalmatcher under året, innan landets bästa estradpoeter gör upp om SM-titeln i en final. Poesin framförs utan rekvisita och andra effekter.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.