Judy Garlands rubinröda skor från filmen ”Trollkarlen från Oz” är på vift. Foto: TT

Garlands skor kan ge miljonvinst

Uppdaterad
Publicerad

En anonym välgörare har erbjudit en miljon dollar för information som kan leda till att de skor Judy Garland bar i filmen ”Trollkarlen från Oz” återbördas till ett museum i Minnesota.

De rubinröda skör Judy Garland bar i filmklassikern ”Trollkarlen från Oz” har varit på vift i tio år efter att de stulits från Judy Garland-museet i Grand Rapids i Minnesota, enligt nyhetsbyrån AP.

Men nu har en anonym, och uppenbarligen välbärgad välgörare, erbjudit en miljon dollar för information som kan leda till att skotjuven slutligen grips.

Värda upp till 3 miljoner

Garlands skor var vid tillfället för stölden försäkrade för till en miljon dollar, och enligt John Kelsch, chef för museet, kan de nu vara värda mellan 2-3 miljoner dollar.

Skorna var ett av de fyra par som skådespelerskan bar under filminspelningen 1939. Och enligt John Kelsch är den generöse välgöraren, utöver vid stadd kassa, även ett stort fan av filmen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.